logo
RNTV Live

Inaugurarea aeroportului de la Braşov, toți locuitorii județului sunt invitați

proiect-aeroport-brasov-1
Andrei-Vlăduț Gușter

Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, anunţă un mare eveniment, cu un show aviatic şi program artistic, la care sunt aşteptaţi toţi braşovenii, cu ocazia inaugurării aeroportului de la Braşov, unde primul zbor va ateriza pe acesta cu câteva zile înainte de operaţionalizarea propriu-zisă, din 15 iunie.

„Este un eveniment pe care, cred, cu toţii îl aşteptăm. Am fost întrebat permanent, în cei şapte ani de când sunt preşedinte al CJ Braşov, când inaugurăm aeroportul. Am toată convingerea că braşovenii vor fi prezenţi, fiindcă este aeroportul lor şi este o mare mândrie şi bucurie pentru fiecare dintre cetăţenii judeţului să participe la un astfel de eveniment”, a declarat edilul.

Evenimentul ar putea avea loc în 10 sau 11 iunie şi în cadrul acestuia va fi efectuat şi zborul inaugural, unul care să aducă de la Bucureşti oficialităţi, cu o aeronavă a Tarom.

„Am gândit să avem o Zi a Porţilor Deschise, înainte de primele curse de pe aeroport. Anumiţi operatori aerieni s-au grăbit şi nu ne-au lăsat ziua de 15 iunie – când ai posibilitatea să gândeşti un astfel de eveniment, practic prima zi în care poţi ateriza şi decola de pe aeroport în condiţii legale – şi atunci ne-am gândit să facem o Zi a Porţilor Deschise pentru toţi cetăţenii Braşovului, în 10 sau 11 iunie, în care vom avea un show aviatic, evenimente culturale, tururi ghidate. (…)

Va exista colaborare cu toate primăriile din judeţ, să gândească un parteneriat cu RATBv, pentru nişte curse, evident, subvenţionate de autorităţile locale, ca toţi cetăţenii care îşi doresc să poată ajunge să participe la acest eveniment. (…) În ce priveşte zborul inaugural, suntem în discuţii, aşteptăm o ofertă de preţ de la Tarom.

Am considerat de cuviinţă să ne raportăm la Tarom pentru că este compania naţională şi (…) nu am vrut să se creadă că fac vreun fel de campanie altor operatori. Ne dorim ca un avion de la Bucureşti să aterizeze pe aeroportul de la Braşov, cu persoane, personalităţi care, de-a lungul timpului, au fost implicate în realizarea acestui obiectiv”, continuă Adrian Veștea.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor