logo
RNTV Live

În timpul unei curse de la Bruxelles la Bucureşti pe o cursă TAROM un pasager s-a automutilat!

Tarom-Airbus-A318-YR-ASA
Constantin Corina

Astăzi, un incident tensionat a avut loc la bordul unei curse TAROM de la Bruxelles la București, în urma căruia un pasager și-a provocat singur răni. Echipajul companiei a solicitat intervenția Poliției, având în vedere comportamentul recalcitrant manifestat de pasager pe întreaga durată a zborului.

Pasagerii au fost evacuați în siguranță, utilizând ușa din spate a aeronavei. Compania TAROM a anunțat că intenționează să depună o plângere penală în legătură cu incidentul.

”TAROM apelează la Codul Aerian al României care încadrează ca faptă penală incidentul provocat de pasagerul îmbarcat pe cursa TAROM RO 374 Bruxelles- Otopeni. După ce a trecut de controlul de securitate de pe aeroportul din Bruxelles, pasagerul a avut un comportament agresiv verbal şi o atitudine nepotrivită, situaţie care a atras avertismentul final (Final Warning) din partea personalului navigant TAROM, conform procedurilor de zbor”, a transmis TAROM, în comunicatul de presă.

TAROM a comunicat că inițial au renunțat la varianta intervenției poliției în timpul zborului, pe măsură ce pasagerul manifesta perioade de stabilitate comportamentală și calm, în urma avertismentelor primite. Cu toate acestea, după aterizare, atitudinea pasagerului a escaladat, determinând echipajul să solicite suport din partea echipei de securitate a TAROM și a Poliției de Frontieră. Când reprezentanții Poliției au ajuns la fața locului, pasagerul a recurs la un gest extrem de automutilare, retrăgându-se în cabina de pasageri clasa Business, într-un moment tensionat al incidentului.

Compania a justificat decizia de a debarca pasagerii printr-o ușă din spate a aeronavei, subliniind importanța protejării pasagerilor. Această măsură a fost luată pentru a izola zona incidentului și pentru a facilita accesul echipei medicale, care a oferit asistență de specialitate pasagerului afectat. Pasagerul este acum internat în spital pentru procesul de recuperare.

”Sperăm că şi autorităţile competente în materie s-au autosesizat şi că vor fi aplicate măsurile necesare astfel încât pasagerii sau personalul oricărui operator de transport, indiferent de tip, să nu mai fie expuşi unor astfel de situaţii”, a declarat directorul general al TAROM, Costin Iordache.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor