logo
RNTV Live

În Slovenia a avut loc primul zbor cu un avion alimentat de hidrogen lichid!

Captură de ecran 2023-09-08 001025
Constantin Corina

Dezvoltatorul de trenuri motopropulsoare de avioane cu emisii zero H2FLY sărbătorește pilotarea cu succes a zborului unei aeronave electrice alimentată cu hidrogen lichid.

Luni, în Slovenia, a avut loc primul zbor al unui avion propulsat cu un motor electric și alimentat cu energie produsă din hidrogen lichid.

Acest eveniment revoluționar a fost realizat de companiile europene H2Fly din Germania, Air Liquide din Franța și Pipistrel din Slovenia.

H2FLY este o companie cu sediul în Stuttgart, Germania, care este specializată în dezvoltarea tehnologiei de aviație electrică cu hidrogen – mai precis, hidrogen lichid – cu speranța de a deveni unul dintre primii care livrează pe piață un sistem de propulsie calificat. Are sprijinul Joby Aviation, un dezvoltator eVTOL pe care îl acoperim adesea și pe care l-a achiziționat H2FLY în 2021.

Dezvoltatorul de grup motopropulsor cu hidrogen a împărtășit detalii despre cea mai recentă campanie de testare a călătoriei aeriene, care a inclus patru zboruri separate în avionul electric demonstrativ HY4, care a fost pilotat de un om în interior pentru prima dată.

Cofondatorul H2FLY, profesorul Josef Kallo, a vorbit despre aceasta descoperire:

Această realizare marchează un moment decisiv în utilizarea hidrogenului pentru propulsarea aeronavelor. Împreună cu partenerii noștri, am demonstrat viabilitatea hidrogenului lichid pentru a sprijini zborurile fără emisii pe distanțe medii și lungi. Acum privim în viitor să extindem tehnologia noastră pentru aeronave regionale și alte aplicații, începând misiunea critică de decarbonizare a aviației comerciale.

Datorită hidrogenului lichid, autonomia zborului a fost dublată, ajungând la 1.500 de kilometri, față de 700 de kilometri înregistrată în 2016 cu hidrogen gazos.

Se estimează că primele zboruri comerciale ale avioanelor cu 40 de pasageri, pentru rute scurte în Europa, vor avea loc la sfârșitul acestui deceniu.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor