logo
RNTV Live

În sezonul 2022/2023, echipa Manchester United a devenit cea mai scumpă echipă alcătuită vreodată în Europa

160812-manchester-united-logo-ima-169
Dudau Andreea Valentina

Potrivit unui raport publicat de UEFA, echipa Manchester United din sezonul 2022-2023 a fost cea mai costisitoare echipă alcătuită vreodată în Europa!

Raportul European Club Finance and Investment Landscape arată că United a cheltuit puţin peste 1,42 miliarde de euro pentru echipa care a jucat în acest sezon, depăşind precedentul record de 1,33 miliarde de euro cheltuit de Real Madrid în 2020.

Rivalii lui United, Manchester City, au terminat pe locul al doilea în acest sezon, cu o echipă în valoare estimată de 1,286 miliarde de euro.
Raportul, publicat miercuri, adaugă că Real Madrid (841 milioane de euro), Manchester City (836 milioane de euro), Barcelona (815 milioane de euro) şi Paris Saint-Germain (807 milioane de euro) au înregistrat cele mai mari venituri în 2022.

Campionatul englez cheltuieşte mult, dar şi câştigă mult. Premier League a avut nouă echipe în primele 20 de echipe cu cele mai mari venituri, cu o cifră de afaceri medie de 323 de milioane de euro. La Liga s-a clasat pe locul al doilea, cu o cifră de afaceri totală de 3,3 miliarde de euro. Bundesliga (3,2 miliarde de euro), Serie A (2,4 miliarde de euro) şi Ligue 1 din Franţa (2 miliarde de euro) au completat primele cinci locuri.

De asemenea, cluburile engleze au reprezentat pierderi de 764 de milioane de euro din cele 3,2 miliarde de euro înainte de impozitare înregistrate de cluburi în 2022.

UEFA a declarat că cifrele privind pierderile înainte de impozitare sunt pozitive “în contextul încetinirii inflaţiei salariale şi al unui dinamism reînnoit pe piaţa transferurilor”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor