În județul Teleorman, un jandarm care se îndrepta spre locul său de muncă a intervenit și a salvat un vecin în vârstă de 91 de ani, veteran de război, ale cărui locuință era afectată de un incendiu!

Un jandarm din județul Teleorman a observat un incendiu la locuința vecinului său, un veteran de război, în timp ce se îndrepta spre serviciu. La aflarea că bărbatul în vârstă de 91 de ani se afla încă în interiorul casei, a intervenit și l-a scos din flăcări.

Evenimentul a avut loc joi dimineață, în jurul orei 05:00. Plutonierul adjutant șef Emil Rîcă de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Teleorman se îndrepta spre serviciu când a observat că locuința vecinului său era cuprinsă de un incendiu, cu flăcări și fum ieșind din acoperiș.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Teleorman: „Ştiind că în casă locuieşte un bătrân, veteran de război în vârstă de 91 de ani, a fugit imediat spre locul incendiului. A rupt poarta de la intrare şi a reuşit să ajungă în curte. Neştiind in ce cameră se află vecinul, Emil a început să verifice toate intrările. Între timp a sunat la 112 pentru a cere sprijin. Una dintre vecine, care venise să ajute, l-a îndrumat pe colegul nostru spre locul unde se afla bătrânul. Când a ajuns la el, uşa şi tavanul holului erau în flăcări. Emil a fost nevoit să treacă prin foc pentru a ajunge la veteran. L-a găsit în camera lui dormind. Nu ştia ce se întâmplă. Emil a trebuit să îl ia pe braţe, întrucât bătrânul era cu grave probleme de sănătate şi nu se putea deplasa”.

Colegii salvatorului relatează, de asemenea, că, pentru a ieși din locuință, bărbatul a fost nevoit să traverseze din nou flăcările, ținând în brațe persoana pe care o salvase. După ce au reușit să ajungă într-un loc sigur, l-a lăsat sub îngrijirea unei vecine.

„Dacă aș fi întârziat câteva minute, nu aș fi mai putut salva pe domnul Gheorghe. Îl cunosc de când eram copil. El a fost prietenul și fostul camarad de război al bunicului meu”, a declarat jandarmul.

Emil Rîcă are o experiență de 17 ani în Jandarmeria Română.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *