Ministerul Educației anunță începerea evaluării competențelor de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024!
În intervalul 13 – 29 mai este planificată sesiunea de evaluări naționale pentru finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023 – 2024, adresată unui număr de peste 500.000 de elevi (cumulat).
Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a începe luni, 13 mai, cu proba de Limbă și comunicare – scris – Limba română, respectiv proba de Limbă și comunicare – scris – Limba maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale.
Marți, 14 mai, elevii claselor a II-a vor susține proba de Limbă și comunicare – citit – Limba română, iar miercuri, 15 mai, elevii aparținând minorităților naționale participă la proba de Limbă și comunicare – citit – Limba maternă.
Joi, 16 mai, va avea loc proba la matematică și științe ale naturii, în timp ce vineri, 17 mai, se va desfășura ultima probă din cadrul EN II (Limbă și comunicare – scris-citit – Limba română pentru minoritățile naționale), susținută de elevii aparținând minorităților naționale.
Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a/EN IV) are următorul calendar: limba română (21 mai), matematică (22 mai) și limba maternă (23 mai).
Ca element de noutate pentru administrarea și valorificarea rezultatelor înregistrate, colectarea datelor rezultate din evaluarea testelor scrise va fi realizată cu ajutorul unei noi aplicații digitale. Aceasta va permite, pe de o parte, colectarea datelor în condiții de siguranță și de control optimizat al calității și, pe de altă parte, va oferi comisiilor de evaluare acces la propriile date de evaluare ale elevilor și va permite valorificarea rapidă și flexibilă a acestora. Astfel, va fi facilitată realizarea rapoartelor clasei și a raportului școlii, fără eforturi birocratice suplimentare și într-un timp mai scurt. – se arată în comunicat.
Calendarul de administrare a evaluării naționale la finalul clasei a VI-a (EN VI) are următoarea configurație: 28 mai – Limbă și comunicare, respectiv 29 mai – matematică și științe ale naturii.
Rezultatele obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Vor fi comunicate elevilor și părinților și valorificate la nivelul școlii prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, pentru îmbunătățirea competențelor, acolo unde este cazul. – transmite Ligia Deca, Ministrul Educației.
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNew