logo
RNTV Live

În Italia a avut loc cel mai puternic cutremur din ultimii 40 de ani urmat de 20 replici

SEC_205307406-3eb4
Constantin Corina

Cel mai puternic cutremur din ultimii 40 de ani a lovit sudul Italiei și a fost însoțit de 20 de replici. Luni seara, o serie de cutremure cu o intensitate neobișnuită au avut loc în regiunea vulcanică a Câmpiilor Flegree, în apropiere de Napoli, în sudul Italiei. Autoritățile au raportat că nu au apărut pagube majore.

Acesta a fost precedat, la un interval de câteva minute, de un cutremur cu magnitudinea de 3,5, conform rotalianul.com.

În luna aprilie 2024, INGV a înregistrat 1.252 de cutremure în zona Campi Flegrei, majoritatea având o magnitudine sub 1,0.

Ultima erupție majoră a supervulcanului a avut loc în 1538, fenomen care a determinat formarea unui nou golf pe coasta de sud a Italiei. Observând o creștere a activității seismice începând cu 2022, INGV a sugerat că aceasta ar putea fi cauzată fie de formarea de magmă sub suprafață, fie de degajarea de gaze, conform mai multor vulcanologi.

Situat la aproximativ 50 de kilometri de Muntele Vezuviu, vulcanul este supus fenomenului cunoscut sub numele de bradiseism, caracterizat prin ridicarea și căderea solului datorită presiunii subterane.

Ultimul ciclu major a avut loc în 1984, dar mai mulți vulcanologi au declarat pentru CNN că zona se confruntă cu un nou ciclu al acestui fenomen.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor