Un medic de la Spitalul Colentina din București a fost prins în timp ce primea 500 de lei de la un pacient, într-un flagrant.

Surse judiciare au declarat, joi, pentru News.ro, că un medic de la Spitalul Colentina din Bucureşti a fost prins în flagrant în timp ce primea 500 de lei.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi procurori de la Parchetul Tribunalului Ilfov au deschis dosar de cercetare penală pentru luare de mită.

Ce spune DGA

„Astăzi, 18 iulie 2024, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au constatat infracțiunea flagrantă de luare de mită, mai exact suma de 500 de lei, de către un medic în cadrul unei unități spitalicești din municipiul București.

Totodată, a fost pus în executare un mandat de aducere față de suspect, la sediul unității de parchet.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită în formă continuată, constând în aceea că medicul a primit sume de bani pentru intervenții chirurgicale minim invazive”, precizează DGA.