logo
RNTV Live

În curand trecem la ora de vară. Schimbarea poate aduce disconfort fizic și mental!

ora_de_vara_2018_70971000 (Large)
Erika Stoica

În curand trecem la ora de vară. Schimbarea poate aduce disconfort fzic și mental!

Pregătiți-vă de schimbare în viețile dumneavoastră! În curand trecem la ora de vară, noapte cand vom dormi cu o oră mai puțin decat în mod obișnuit. Concret, în ultimul week-end din luna martie 2023, adica în noaptea de sambătă, 25 martie, spre duminică,26 martie, ora 03.00 va deveni ora 04.00.

Ora de vară a fost prima dată propusă de un entomolog din Noua Zeelandă, George Vernon Hudson, în 1895. 110 ţări din întreaga lume folosesc astăzi acest mecanism.

Parlamentul European a votat, la 26 martie 2019, renunţarea la schimbarea orei de două ori pe an, începând cu 2021 și fiecare stat membru urma să decidă pe ce oră va rămâne (ora standard sau ora de vară), potrivit capital.ro

Unele persoane sunt afectate de această schimbare și cuză unele probleme de sănățate care se concretizează în stări de oboseală acută și disconfort fizic. Conform studiilor, schimbarea orei poate avea un efect similar schimbării fusului orar atunci când călătorim. Somnul, metabolismul, stresul, ritmurile biologice sunt câteva dintre aspectele influențate, iar datele științifice arată că recuperarea poate dura chiar și 3 săptămâni.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor