logo
RNTV Live

În ce oraș din România s-a deschis noua cantină moderna, unde studenții pot mânca un meniu complet cu doar opt lei?

45a0c501-dbc6-483d-9578-48d1469a5a39
Pantazi Bianca

Astăzi s-a deschis într-un mare oraș din România, o cantină modernă, unde studenții, dar și ceilalți locuitori ai orașului, pot lua masa la un preț modic. Investiția este de 1,5 milioane de euro.

De astăzi, studenții din Galați au o cantină modernă unde pot servi masa și profesorii, chiar și persoane din exteriorul Universității ”Dunărea de Jos”. Cele mai multe dintre alimente sunt achiziționate din regiunea Galați-Brăila de la producători locali.

Un meniu la preț întreg cu două feluri poate ajunge la 12-15 lei, iar studenții au 30% reducere.

Prof. Dr. Puiu Georgescu rectorul Universității Dunărea de Jos Galați a declarat că “Prețul cel mai jos este pentru studenți, care au 30 la sută reducere față de cost, 20 la sută reducere au angajații universității, iar cei care vin din exterior plătesc meniu întreg. Un meniu cu două feluri bune ajunge undeva între 12-15 lei preț întreg. Suntem singura universitate din România care a păstrat prețul din 2019 pentru studenți. (…) Între timp, prețul alimentelor a crescut între 50-75 la sută, față de 2020. Este o creștere spectaculoasă”.

Noua cantină poate oferi zilnic 2.500 de porții și are capacitatea de 180 de locuri.

Rectorul universității gălățene a precizat că

“În vechea cantină de aici încăpeau doar 40-50 de persoane, iar cozile erau afară. Oamenii stăteau în frig la coadă, în soare vara, deoarece nu era loc în interior.Acum se respectă cele mai înalte condiții ingienico-sanitare, calitatea mesei, are o capacitate de 180 de locuri, are propriul sistem de răcire și încălzire, așa că nu temem că suprafața de 400 metri pătrați ar însemna un efort financiar în plus privind utilitățile. Este una dintre cele mai bine izolate clădiri din Galați”

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (15) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Orașul din România unde studenții pot mânca un meniu complet cu doar opt lei. Cantina modernă s-a deschis astăzi (antena3.ro)

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor