logo
RNTV Live

În caz de cutremur puternic, Ploieştiul ar putea fi ras de pe faţa pâmântului. Vezi care sunt cele mai nesigure oraşe în caz de seism

Mizil S-a produs cu puţin timp înainte, la ora  8:24. Cutremur în Buzău
Mihai Constantinescu

Topul celor mai nesigure oraşe în caz de cutremur

În caz de cutremur puternic, Ploieştiul ar putea fi ras de pe faţa pâmântului. Vezi care sunt cele mai nesigure oraşe în caz de seism.

5,8 grade pe scara Richter! Aceasta a fost magnitudinea seismului din acest week end, resimţit şi la Ploieşti

Din păcate datele întocmite de către reprezentanţii Institutului Naţional pentru Fizica Pământului nu sunt cele mai încântătoare. Dimpotrivă! Ploieştiul se numără printre cele mai nesigure oraşe în caz de seism puternic.

Cele mai periculoase zone pentru locuitori, în caz de cutremur, sunt Bucureşti, Ploieşti, Buzău, Focşani sau Iaşi şi toate zonele cuprinse între ele, urmate în topul intensităţii de Roman, Bacău, Piteşti, Giurgiu şi toate zonele din acest perimetru. În zonele cu risc intermediar se mai află şi Cernavodă, Tulcea, arată statistica întocmită de INFP, citat de Stirile KanalD.ro.

La polul opus sunt judeţele Timiş, Caraş Severin, Satu Mare şi Constanţa şi graniţa dintre judeţele Suceava şi Maramureş, scrie media.imopedia.ro. Aproape la fel de sigure sunt zonele cuprinse între Oradea, Cluj, Deva şi Bistriţa şi un alt punct izolat de siguranţă este între judeţele Sibiu şi Braşov, cuprinzând câte o parte din amândouă, ambele fiind judeţe cu un risc seismic mediu.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor