logo
RNTV Live

Veşti înfiorătoare pentru bolnavi. Revine criza? În 11 spitale din ţară deja nu mai există fără tratamentul

avertisment-o-noua-criza-de-imunoglobulina-in-2021-18734039
Mihai Constantinescu

Veşti înfiorătoare pentru bolnavi. Revine criza? În 11 spitale din ţară deja nu mai există fără tratamentul. Este vorba despre o nouă criză de imunoglobulină care pare că va fi una cu mult mai serveră decât cea din perioada 2017-2018, când mai Mulţi bolnavi au decedat pentru că au mai primi tratamentul. Este avertismentul dur tras de către Florin Hozoc, CEO-ul Besmax Pharma Distribution, principalul distribuitor de imunoglobulină de pe piața românească și singurul care nu a oprit livrările în timpul crizei de acum 3 ani.

Din păcate situaţia este critică şi deja 11 spitale au rămas fără tratament în ultima săptămână, anunţă Hotnews.ro.

“Săptămâna trecută au fost cel puțin 3 copii în stare critică care aveau nevoie de imunoglobulină și pentru care am făcut eforturi să ajungă imunoglobulina a doua zi dimineață, ca să poată să fie administrată. Dar asta înseamnă că suntem deja în aceeași fază în care eram în 2017, când viața unor copii, viața unor pacienți este în risc major (…). “Rezolvarea pe termen scurt este flexibilizarea politicii de prețuri pentru aceste produse, care sunt produse cu risc major de discontinuitate, pentru că la nivel mondial, producția este mai mică decât cererea. Și atunci, trebuiau să ia decizia ca pentru aceste produse să se calculeze altfel prețul. Fie că spuneai să fie prețul mediu european. Dar în momentul în care tu ții să ai cel mai mic preț, e fapt prețul mediu al celor mai mici 3 prețuri din Uniunea Europeană, practic plasezi România în coada listei. O listă care oricum nu poate fi acoperită de către producători, pentru că ei au un deficit de producție. Și atunci, ești undeva în coada listei și, când se trage linia, ești sub linie, fiindcă ai un preț mai mic decât au ei să aibă producție să vândă(…)”Există, practic, două mecanisme: ori accepți preț mai mare ca să poți să intri în rândul țărilor pentru care producătorii livrează – pentru că livrează celor care plătesc mai bine – ori asiguri colectarea de plasmă ca să controlezi de fapt materia primă și dai voie să se colecteze plasmă în schimbul asigurării cu prioritate a medicamentelor fabricate din plasma românească pentru pacienții români, a explicat Florin Hozoc, CEO-ul Besmax Pharma.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/anm-a-facut-anuntul/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor