Autoritatile locale din Ploiesti propun majorarea impozitelor pentru cladirile si terenurile neingrijite. Asta in timp ce proprietarii cladirilor noi care isi platesc singuri instalatii pentru sistemele de producere a  energiei electrice din susrse fotovoltaice ar putea beneficia de o reducere a impozitului. Cele doua intiative se vor debate in sedinta ordinara a Consiliului Local de luna aceasta.

Consilierii locali ai municipiului Ploiești vor aproba în ședința ordinară de luna aceasta nivelul taxelor și impozitelor locale aferente anului viitor. Potrivit proiectului de hotărâre, care a fost și în dezbatere publică, timp de o lună, nu vor fi modificări, cu excepția indexării cauzate de inflație.

Și pentru anul viitor se propune ca proprietarii clădirilor și terenurilor neîngrijite să plătească impozite mai mari. Acestea au fost deja identificate.

Conform legislației în vigoare, pot beneficia de o reducere de 50% proprietarii clădirilor care și-au montat sisteme de producere a energiei electrice din surse  fotovoltaice.

Proiectele cu privire  la taxele și impozitele locale pentru anul 2024 vor fi supuse votului în ședința programată pe 20 decembrie.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *