logo
RNTV Live

Impăduriri masive într-o zonă importantă din Prahova/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Impăduriri masive într-o zonă importantă din Prahova

La începutul anului 2020, în luna februarie, 85 de ha de pădure au fost culcate la pamant de un vant ce a batut cu puterea unui uragan. S-a întâmplat la Cheia, în Prahova. Un an le-a trebuit specialiștilor Direcției Silvice să extragă sutele de mii de metri cubi de lemn provenit din doborâturi. Acum, se lucrează intens la regenerarea zonei și s-au plantat déjà 52 de hectare.

Impăduriri masive într-o zonă importantă din Prahova

Padurea de la Cheia, unde 85 de ha au fost culcate la pamant de un vant ce a batut cu puterea unui uragan, este acum in plin proces de refacere. Specialistii silvici au trudit un an ca să scoată copacii culcați la pământ și să aducă lemnul la baza versantului, unde a fost taiat si valorificat. A fost un efort uriaș, mai ales dacă ne gândim la volumul total de lemn provenit din doborâturi.

Volumul de masă lemnoasă doborat a fost estimat la 230 mii mc. Din fericire, aproape tot lemnul a fost salvat și valorificat. Peste 50 de hectare din cele 85 au fost până acum plantate cu specii de brad, molid și paltin de munte.

Deși volumul de muncă este mare, împăduriri se fac în tot județul.

Pentru impadurirea celor 85 de ha afectate de doboraturi si rupte de vant sunt necesari peste 400.000 de puieti. Acestia sunt produsi in pepinierele proprii ale Directiei Silvice Prahova.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor