Imagini teribile: Niste investigatii recente într-o fermă germană deținută de LIDL dezvăluie cum suferă așa-zișii „pui de carne”!

DHvBHwyEfADbCEo-800×450-noPad
Constantin Corina

Asociatia F.R.E.E Animals a realizat o investigatie sub acoperire la ferma detinuta de Lidl Rothkötter în care au dezvăluit conditiile teribile sub care sunt crescuti puii pentru a produce carne în cel mai scurt timp posibil

Bolnavi. Răniți. Murdari. Incapabili de a se mișca. Morți. – sunt cuvintele prin care asociatia descrie cel mai bine situatia. Mai jos este atasat videoclipul acestora:

Fiind unul dintre cele mai mari supermarketuri din Europa, Lidl are puterea de a înceta suferința a milioane de pui din lanțul său de aprovizionare. Prin semnarea Angajamentului European Pentru Pui, Lidl poate eradica unele dintre cele mai crunte practici pe care puii crescuți pentru carne le îndură.

Peste 340 de companii din Europa și Marea Britanie, inclusiv Lidl Franța, și-au luat angajamentul să ofere o viață mai bună puilor asa ca scopul asociatiei este de a strange semnaturi pentru a aduce si LIDL pe calea cea buna.

Pentru a pune capăt acestei cruzimi și pentru a crește în mod fundamental bunăstarea puilor care sunt crescuți pentru hrană, organizațiile europene de protecție a animalelor au dezvoltat Angajamentul European pentru Pui, care stabilește un nou standard minim de bunăstare a animalelor. Peste 500 de companii din întreaga lume s-au înscris deja, inclusiv Nestlé, Unilever, Ikea, Domino’s și Kentucky Fried Chicken, precum și toate supermarketurile franceze. Prin implementarea acestui angajament (ECC), se estimează că două treimi din durerea cea mai cumplită a unui „pui broiler” mediu poate fi evitată. – spun reprezentantii campaniei.

Ce au găsit anchetatorii

 • Condiții murdare
  • Forțat să zacă în acumularea continuă de excremente de la mii de păsări, așternutul umed îi provoacă arsuri și leziuni pe piele și acționează ca un rezervor al bolii. 
  • Leziuni dureroase și deformări
   • Corpul puiului Franken nu poate face față fizic ritmului său de creștere nefiresc de rapid. Oasele sunt foarte susceptibile la fracturi, rupturi și luxații, împiedicând unele păsări chiar să poată sta în picioare.
   • Pui pe moarte sau deja morți
    • Există multe cauze ale mortii premature la FrankenChickens, una dintre cele mai frecvente legate de problemele cardiace și circulatorii. Stresul pe care aceste corpuri imense le impun unei inimi tinere înseamnă că insuficiența cardiacă este prea frecventă.

Daca vrei sa sustii initiativa, poti semna petitia AICI.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor