Pictorial incendiar

ICCJ redeschide procesul împotriva Elenei Udrea și a Ioanei Băsescu, în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Aceasta este decizia Inaltei Curți în ceea ce privește finanţarea ilegală a campaniei prezidenţiale a lui Traian Băsescu din 2009 fiind astfel admisă cererea DNA de recurs în casaţie împotriva deciziei de încetare a procesului penal. Procesul încetase ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale.

”Trimite cauza în vederea judecării recursului în casaţie la completul C8, în compunere de 3 judecători. Fixează termen de judecată, în şedinţă publică, la data de 22 noiembrie 2023. Se vor cita părţile şi se vor încunoştinţa apărătorii aleşi. Definitivă”, se arată în decizia instanţei.

În vară, ICCJ a decis încetarea procesului penal față de Udrea  (instigare la luare de mită şi spălare a banilor) şi faţă de Ioana Băsescu (instigare la delapidare şi spălare a banilor), în dosarul finanţării campaniei electorale din 2009. Decizia instanţei a venit ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale, hotărârea fiind definitivă, notează g4media.ro.

 Instanţa supremă a dispus confiscarea sumei de 1,9 milioane lei de la Elena Udrea.

În prima instanță, Elena Udrea fusese condamnată la 8 ani de închisoare cu executare, iar Ioana Băsescu la 5 ani de închisoare cu executare.

În prezent, fostul ministru al Turismului se află închisă la Penitenciarul Târgşor. Aici inspășește pedeapsa cu închisoarea de șase ani primită în dosarul „Gala Bute”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNew

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *