logo
RNTV Live

Hrebenciuc a fost condamnat cu executare în dosarul retrocedărilor de păduri

Ciprian Radu

Hrebenciuc a fost condamnat cu executare

Fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor de păduri.

Sentința nu este definitivă.

Fiul său, Andrei Hrebenciuc, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

În același dosar a fost condamnat și fostul deputat Ioan Adam, tot la doi ani de închisoare.

În dosar a fost cercetată retrocedarea ilegală a peste 43.000 de hectare de pădure în judeţul Bacău, în care sunt implicaţi, alături de Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam, Andrei Hrebenciuc, fiul fostului deputat PSD, fostul senator și ministru al Justiției Tudor Chiuariu şi fostul şef al Romsilva Adam Crăciunescu.

În acest dosar au fost judecaţi şi Gheorghe Paltin-Sturdza, beneficiarul pădurilor din judeţul Bacău, judecătorul Lorand Andras Ordog de la Tribunalul Covasna, fostul şef al Romsilva Adam Crăciunescu, judecătoarea Anca Roxana Adam de la Tribunalul Braşov, soţia lui Ioan Adam, Dan Costin Bengescu, Iosif Kadas, Sorin Ion Iacob, Janica Poenaru, Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Matasel, Rodica Gabriela Zaharia şi Iulian Durlan.

Retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure s-ar fi făcut în baza unor decizii ilegale ale unor judecători, cu implicarea unor parlamentari, pentru obţinerea ilegală a unor sume mari de bani, conform DNA. Grupul infracţional ar fi folosit inclusiv firme offshore pentru a ascunde provenienţa banilor.

Păgubită în acest caz este Romsilva, care a pierdut aproape 304 milioane de euro după ce Sturdza a reuşit să între în posesia celor peste 43.000 de hectare de pădure.

Digi 24

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor