Hoții care au sustras un seif de 200 de kilograme, conținând bani și bijuterii, din casa unor oameni de afaceri, au fost identificați după trei săptămâni

Jaful, desfășurat ca în filmele de acțiune, a avut loc pe 12 ianuarie în localitatea Hârlău. Conform procurorilor, doi dintre hoți au ajuns cu mașina în apropierea casei vizate, după ce au distrus anterior camerele de supraveghere din zonă.

Teona Sava, prim-procuror Parchet Hârlău, a declarat: „Hoții au fugit cu un seif de 200 de kilograme. După ce au parcat autoturismul, au intrat fără drept în curtea locuinței persoanei vătămate, au forțat geamul bucătăriei și au pătruns în interior. De la etajul imobilului, au sustras un seif metalic de 180 de kilograme, conținând sume de 500.000 de lei și 30.000 de euro.”

Hoții au încărcat seiful în mașină și au dispărut.

Clara Mihociu, reporte, a adăugat: „Imediat după atac, cei doi hoți s-au întors la locuința unuia dintre ei, unde au lăsat seiful. Apoi, au mers la concubina unuia dintre ei pentru a abandona autoturismul folosit în jaful comis. Au lăsat mașina acolo, după care s-au întors la locul unde au abandonat seiful. L-au spart și au sustras banii din interior.”

Poliția a fost alertată de mezinul familiei, care a observat casa spartă. Hoții au fost identificați abia după trei săptămâni, în timpul cărora aceștia au cheltuit aproape toți banii sustrasi.

Adina Ciobanu, reprezentant al IPJ Iași, a declarat: „În urma perchezițiilor, au fost identificați 11.500 de lei și alte bunuri. Trei persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat au fost reținute. Alte două persoane sunt încă căutate. Păgubiții sunt cunoscuți în oraș. Bărbatul deține o afacere prosperă cu fructe și legume, iar soția este educatoare. Datorită activității lor, în curte intră des mașini pentru a prelua marfă, astfel încât autoturismul hoților nu a alertat vecinii și nici cei doi câini de pază.”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *