logo
RNTV Live

Hidro Prahova, în pas cu tehnologia. Apometrele sunt citite cu ajutorul unei aplicaţii

Hidro Prahova, în pas cu tehnologia. Apometrele sunt citite cu ajutorul unei aplicaţii/sursă foto Observator BN
Mihai Constantinescu

Inovaţie Hidro Prahova-  aplicaţie pentru citirea apometrelor

Hidro Prahova, în pas cu tehnologia. Apometrele sunt citite cu ajutorul unei aplicaţii bazate pe transmisia de date, prin intermediul telefoanelor de tip smartphone.

Aplicaţia a fost concepută şi pusă în aplicare de reprezentanţii companiei, din resurse proprii. Scopul proiectului este de a  implementa un sistem care  să garanteze contorizarea corectă a consumurilor, dar şi să evalueze starea branşamentelor. Astfel riscul pierderilor este eliminat. În această situaţie, reprezentanţii Hidro Prahova îşi vor canaliza şi mai mult atenţia pe îmbunătăţirea serviciilor oferite consumatorilor dar şi pe investiţii .

“Salariaţii HIDRO Prahova cu atribuţii în citirea contoarelor fac, în lunile programate la citire, fotografii atât căminului de branşament, cât şi apometrului. Introduc apoi în aplicaţie indexul de consum, toate informaţiile fiind transmise în timp real în baza de date a HIDRO PRAHOVA de unde se eliberează facturile pentru consumatori. Scopul este acela de a implementa un sistem care să garanteze contorizarea corectă a consumurilor, să evalueze starea branşamentelor în scopul reducerii pierderilor şi să prioritizeze investiţiile,  pentru îmbunătăţirea serviciilor oferite consumatorilor”, a declarat Adrian Semcu, director general Hidro Prahova.

Proiectul a fost derulat iniţial în Vălenii de Munte. Aici există 5000 de utilizatori contorizaţi. Ulterior a fost extins şi în Câmpina, Azuga, Buşteni, Sinaia , Comarnic, Breaza, Băicoi, Slănic, Mizil Urlaţi şi mediul rural.

sursa comunicat Hidro Prahova

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor