logo
RNTV Live

Harta drumurilor cu risc mare de înzăpezire. Mai mult de jumătate dintre ele nu vor putea fi folosite

Harta drumurilor cu risc mare de înzăpezire. Mai mult de jumătate dintre ele nu vor putea fi folosite
Mihai Constantinescu

O ninsoare abundentă ar bloca aproape toate drumurile naţionale. Mai exact 75% dintre ele.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) susţine că nu vor fi probleme, deşi contractele de deszăpeziri nu acoperă întregul teritoriu.

Potrivit datelor centralizate într-o hartă multianuală care prezintă şoselele cu risc de înzâpezire, şoselele din sudul, sud-estul, nord-estul şi centrul ţării sunt cele mai multe drumuri în pericol de înzăpezire.

Riscul de înzăpeziri este prezent inclusiv pe cele mai aglomerate drumuri. Spre exemplu, cel mai intens utilizat drum este DN1, şi acesta prezintă risc mare de înzăpezire pe aproape toata lungimea lui, excepţie făcând doar partea cu serpentine dintre Predeal şi Braşov. Apoi autostrăzile A1 (Bucureşti-Piteşti) si A2 (Bucureşti-Constanţa) sunt, de asemenea, semnalate ca înzapezibile.

citeşte mai multe pe http://www.stirilekanald.ro/mai-mult-de-75-din-drumurile-nationale-s-ar-bloca-daca-va-ninge-abundent-care-sunt-zonele-afectate_73788.html

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor