logo
RNTV Live

Haos în intersecțiile cu semafoare defecte. Așa se circulă în Ploiești!

intersectie_prahova
Ciprian Radu

Sunt multe de spus despre starea jalnică în care a ajuns Ploieștiul. Ne oprim, deocamdată la semafor.

De fapt, la o situație care persistă de multe luni și care atentează, în adevăratul sens al cuvântului, la siguranța ploieștenilor: semaforizarea. Mai precis, lipsa ei.

Cum necum, Ploieștiul reușise performanța să rămână fără contract de mentenanță pentru semafoare.

De puțină vreme are și, cu toate acestea, semafoarele tot nu merg.

Și, în timp ce Primăria Ploiești face și reface hârtii de care nimeni nu ține cont, ploieștenii își riscă viața în intersecțiile din oraș.

Presupunând că Adrian Dobre și cei din aparatul Primăriei nu prea au drum prin intersecțiile respective (că altfel s-ar fi mișcat mai repede și ar fi pus mai multă presiune pentru rezolvarea situației), le prezentăm în primul rând lor imagini luate astăzi din cele mai circulate intersecții în care semafoarele nu sunt funcționale.

Le recomandăm, de asemenea, o vizită de lucru la Spitalul Județean, acolo unde au ajuns victimele ultimului accident produs într-o astfel de intersecție, cel de ieri, în care a fost implicat și un tramvai (detalii AICI).  

 

Intersecția din spatele hotelului Prahova: Scapă cine poate!

Aici semafoarele au fost scoase de tot, iar circulația în intersecție se desfășoare, de cele mai multe ori, la mica înțelegere. Pentru cei care vin din drumul fără prioritate, e un  coșmar. Ori forțezi, ori îi blochezi pe cei din spate, încasând claxoanele de rigoare.

Trecerea tramvaiului și seria de semafoare funcționale spre Sud generează aici ambuteiaje frecvente.

 

Intersecția dintre Șoseaua Nordului și Cina: Atenție, vine tramvaiul!

Una dintre intersecțiile reclamate cel mai des de ploieșteni. Aici au avut loc mai multe accidente, ultimul, chiar miercuri, între un autoturism și un tramvai. Două persoane au ajuns la spital cu politraumatisme.

 

Intersecția Șoseaua Vestului cu Malu Roșu: Arta de a face la stânga

Odată cu montarea noilor linii de tramvai, în intersecția dintre Șoseaua Vestului și Malu Roșu s-au stins semafoarele! Primarulk Ploieștiului a precizat că aici nu e vorba despre mentenanță, ci despre o investiție pentru care se va organiza licitație. Așadar, mai durează și, oricum, dacă sistemul va fi repus în funcțiune, nu garantează nimeni că nu se strică în câteva zille! S-a mai întâmplat la Ploiești! și nu o dată!

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor