logo
RNTV Live

Halep s-a impus, dramatic, în fața Pironkovei

halep o invinge pe pironkova
Cristian Anghelescu

Halep s-a impus, dramatic, în fața Pironkovei

După ce s-a impus cu greutate în fața bulgăroaicei Svetlana Pironkova, Simona Halep va juca în sferturile de finală tot astăzi, împotriva Carolinei Wozniacki (Danemarca). Aceasta a trecut ușor, în două seturi, 6-1, 6-2, de Elena Vesnina (Rusia). Românca se află la un singur pas de semifinale dacă o va întrece pe sportiva daneză.

La fel ca și în primul meci de la Eastbourne, când a trecut cu 3-6, 6-3, 6-2 de Ying-Ying Duan, Halep a fost nevoită să joace set decisiv pentru a-și asigura calificarea în sferturi.

Halep și Pironkova se mai duelaseră o singură dată, acum doi ani, când Simona s-a impus relativ ușor, 6-4, 6-3.

Revenire de excepție

Ea a revenit excepțional de la 6-7, 1-3, a câștigat setul al doilea tot la tie-break (4) și a controlat partida până la final. Asta chiar dacă a trebuit să sufere și în ultimul set, bulgăroaica având la un moment dat avantaj, 4-2!

Din nou, intervenţia lui Darren Cahill a pus lucrurile pe făgaşul normal. El i-a spus Simonei să nu mai atace serviciul adversarei, să ţină mingea în joc şi să contraatace folosind viteza mingilor ce vor veni de la bulgăroaică.

Simona a executat întocmai, cu puţine excepţii în care s-a pripit, după care a preluat iniţiativa.

A fost exact momentul în care această a întors meciul, a egalat la 4, apoi la 5 și s-a impus după două ore și 39 de minute!

Urmează meciul cu Wozniacki, partidă care se poate dovedi decisivă în tentativa româncei de a câștiga acest turneu și, implicit, a se poziționana pe prima treaptă a clasamentului WTA!

Meciul se va disputa după ora 19:00 dar numai în situația în care ploaia va ocoli arena doi din Eastbourne. Terenul unde este programat acest joc care se anunță deosebit de interesant.

Rămâne de văzut cât de mult va conta oboseala Simonei, ea având parte în ultimele două jocuri de câte trei seturi!

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor