logo
RNTV Live

Halep a cedat chiar în finală… Dureros!

simona-halep2
Cristian Anghelescu

După un meci pe care l-a dominat doar pe jumătate, primul set și 3-0 în cel de-al doilea, Simona Halep a cedat în fața letonei Jelena Ostapenko! Simona a pierdut șansa să devină prima reprezentantă a României ajunsă pe locul 1 în clasamentul WTA!

Halep a câștigat primul set cu 6-4 în 39 de minute, după ce ambele sportive au câștigat câte trei break-uri și și-au ținut fanii cu sufletul la gură.

În setul al doilea, după un 3-0 al româncei dătător de speranțe, letona a întors scorul, 3-4 și apoi 4-5, surprinzător, riscând la extrem și intrându-i multe mingi la limita terenului. Aprope logic, ea a câștigat setul la patru și dreptul de a spera la un rezultat uriaș!

În decisiv s-a mers cap la cap, chiar după câteva break-uri de ambele părți, dar letona a avut o șansă formidabilă, multe dintre retururile sale la sacrificiu intrând pe liniile terenului. A fost 3-6 și Simona a ratat o șansă formidabilă… Uriașă, chiar!

“Vreau să felicit publicul, să o încurajez pe Jelena pentru izbândă și să o las să se bucure așa cum o face un copil cum este ea! Vreau să cred că ne vom mai întâlni și poate o să am ocazia să câștig și eu! Sunt tristă dar mă voi întoarce la treabă mult mai întărită!” a spus Halep la festivitatea de premiere.

S-a dovedit că jocul ofensiv al letonei a primat în fața celui de defensiv, miza pe greșeala adversarului dovedindu-se falimentară exact când o țară întreagă o vedea pe Halep drept marea câștigătoare a supremei competiții.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor