logo
RNTV Live

Hackerii din România, în acțiune. Mesajele care te lasă sărac pe loc

sursă foto Playtech
Erika Stoica

Hackerii din România, în acțiune. Mesajele care te lasă sărac pe loc,/

Mare atenție la mesajele pe care le prmiți pe telefon! Cu un simplu click pe mesajul ticluit de hackeri veți rămane pe loc fără banii din cont. La o primă vedere par mesaje venite din partea unor instituții cunoscute, cum ar fi Poșta Romană, firme de curierat sau bănci,În realitate, însă, e vorba de înșelătorie.

În cadrul acestor mesaje sunt cerute sume în plus pentru colete sub diverse pretexte cum ar fi taxele vamale. Mai sunt și mesaje frauduloase trimise în numele băncilor care cer persoanelor să acceseze link-uri. În realitate, băncile nu vor trimite niciodată mail-uri care conțin link-uri, porivit stirilekanald.ro.

Acest tip de SMS conține greșeli gramaticale, are semne de punctuație lipsă, iar mail-urile de pe care vine are nume foarte ciudate.

Sunt și multe cazuri în care atacatorii cibernetici încearcă să copieze adresa instituției în numele căreia vor să vă facă să credeți că ar trimis mesajul, potrivit sursei citate.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor