logo
RNTV Live

Hackerii au spart baza de date a Camerei Deputatilor!

ciolacu-2-610×425-1
Constantin Corina

Hackerii au spart sistemul Camerei Deputaților și au furat documente personale ale lui Marcel Ciolacu, care anterior a fost președinte al Camerei Deputaților și apoi numit prim-ministru.


Un telespectator Digi24, specialist în domeniul IT, a observat pe un site de specialitate un anunț al unui grup de hackeri care se laudă că au spart baza de date a Camerei Deputaților și amenință să dezvăluie datele personale ale deputaților dacă nu primesc o răscumpărare.

Printre informațiile publicate se numără cărți de identitate ale unor personalități precum Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor, alături de alte date personale, inclusiv fișe medicale și contracte bancare. Hackerii solicită o răscumpărare de 0,8 bitcoin, echivalentul a 30.000 de euro.

Cartea de identitate a premierului Marcel Ciolacu, dar si cea a lui Alfred Simonis, au aparut deja pe Dark Web, conform aktual24.ro.

„Este important de mentionat faptul ca majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi facute publice ca urmare a unei solicitari pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public”, sustine Secretariatul General al Camerei Deputatilor pentru sursa citata.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor