logo
RNTV Live

Guvernul vrea să prelungească înghețarea tarifelor RCA

tir_rca
Ciprian Radu

Guvernul dorește să prelungească înghețarea tarifelor RCA cu încă trei luni. Decizia de plafonare a tarifelor a fost luată în noiemebrie 2016, iar perioada în care este valabilă măsura ar expira pe 28 mai.

Plafonarea asigurărilor de răspundere civilă auto ar putea fi discutată chiar în şedinţa de guvern din această după-amiază, notează Digi 24.

Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a avut mai multe întâlniri cu transportatorii şi cu reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi ar lua în calcul să prelungească plafonarea tarifelor RCA cu încă trei luni printr-o Hotărâre de Guvern.

Unul dintre principalele motive ale prelungirii măsurii de îngheţare a tarifelor RCA pentru încă trei luni este întârzierea, în Parlament, a noii legi a RCA, care ar trebui să conţină noile prevederi negociate şi agreate între toate părţile implicate în sector.

Îngheţarea poliţelor RCA a fost salutată de transportatori, dar criticată de companiile de asigurări active pe segmentul RCA, care se plâng că înregistrează pierderi şi cer revenirea la tarife libere.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor