Guvernul intenționează să reducă sporurile și să micșoreze veniturile unor angajați. Anumite categorii de funcționari ar putea pierde până la 50% din salarii.

Guvernul intenționează să reducă sporurile și să diminueze veniturile angajaților din sectorul public care nu atrag fonduri europene. Drept urmare, anumite categorii de funcționari ar putea pierde până la 50% din salarii. Cei care nu au adus bani europeni sau au proiecte blocate riscă să piardă aceste sporuri, inclusiv primarii

Mai exact, este vorba despre cine nu a adus bani europeni sau are proiecte blocate.

Sporul care a fost acordat în luna martie 2024 reprezintă pentru unii aleşi locali o majorare a salariului cu 50%

Ministerul Finanțelor trebuie să prezinte premierului o listă cu persoanele care beneficiază de privilegii, iar acesta va decide cine va pierde anumite sume de bani, potrivit România Tv.

În luna martie, acest spor a fost pentru unii aleși chiar 50% din salariu. De exemplu, un primar de comună a primit un plus de 3.000 de lei. În cazul primarului Capitalei, vorbim de un bonus de 6.000 de lei.

Legea salarizării

Legea salarizării pentru sectorul bugetar va aduce multe schimbări. Aceasta ar urma să intre în vigoare de anul viitor. Dar, acest act normativ vine cu noi reguli. Mai exact, are în vedere reducerea sporurilor. Astfel, angajații nu vor putea primi un spor mai mare de 30% din venitul salarial.

„Aici este un lucru important de precizat, pentru că în momentul de față sunt angajați în sectorul bugetar care câștigă din sporuri, prime și alte artificii de trei ori banii pe care îi primește, în mod normal, prin salariul fix acordat de stat”, a spus Adrian Negrescu, analist economic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *