logo
RNTV Live

Guvernul Dăncilă a comis-o! PMP a sesizat Avocatul Poporului

dancila
rnews

Deputații PMP reacționează

Deputatul PMP, Cătălina Bozianu a criticat în termeni duri Ordonanța de Urgență emisă pentru organizarea referendumului prin care se dorește revizuirea articolului 48 din Constituție. Supărarea vine ca urmare a deciziei prin care membrii PMP vor fi eliminați din secțiile de vot.

Iată mesajul integral al deputatului prahovean , Cătălina Bozianu

Guvernul Dăncilă a comis un abuz incalificabil îndreptat împotriva Partidului Mișcarea Populară. Prin ordonanța de urgență emisă pentru organizarea referendumului de revizuire a articolului 48 din Constituție, în sensul clarificării definiției căsătorie ca uniune între bărbat și femeie, PSD a decis eliminarea PMP din secțiile de votare. Mai precis, ordonanța, care modifică Legea referendumului (nr. 3/2000), stipulează că în birourile secțiilor de votare vor fi reprezentate numai partidele politice care au grupuri parlamentare în ambele Camere. Or, noi, PMP, loviți de câteva dezertări politice, nu mai avem grup decât la Camera Deputaților.
Este greu de înțeles decizia guvernului Dăncilă în afara unui reflex antidemocratic, specific pesedist, de a schimba regulile în timpul jocului. Pe acest temei, PMP a sesizat Avocatul Poporului, cerându-i să conteste ordonanța la Curtea Constituțională pentru că, potrivit legii, este singurul care mai poate opri acest abuz.
Precizez că, atât eu, cât și colegii mei d

in PMP susținem necondiționat referendumul de revizuire, dar credem că el trebuie să se desfășoare cu respectarea Constituției, a legii și a bunului-simț democratic, astfel încât să nu planeze nicio umbră de suspiciune asupra acestui demers inițiat de 3 milioane de români.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor