logo
RNTV Live

Guvernul a decis majorarea salariilor angajaților din Ministerul Apărării

bani-salariu-Romania-2022-dreamstime
Dudau Andreea Valentina

Joi, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență ce implică creșterea salariilor personalului din instituțiile de apărare, ordine publică și securitate națională, precum și a indemnizațiilor pentru participarea la misiuni, exerciții și aplicații militare!

Aceasta este o ordonanță de urgență destinată stabilirii unor drepturi specifice pentru personalul Ministerului Apărării Naționale și a unor cheltuieli asociate pregătirii și executării unor misiuni în afara teritoriului național.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin: Prin această ordonanţă se acordă o majorare salarială de până la 30% din solda de funcţie sau salariul de funcţie sau salariul de bază, pentru personalul din instituţiile de apărare, ordine publică şi securitate naţională. Totodată, se reglementează dublarea, raportat la anul 2018, a indemnizaţiei de delegare – detaşare pentru personalul din instituţiile de apărare ordine publică şi securitate naţională, care participă la misiuni de instrucţie, exerciţii militare şi aplicaţii în tabere sau un poligoane, cu participare internaţională sau misiuni pe teritoriul României cu durată mai mare de 48 de ore şi la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care au locul permanent de muncă.

De asemenea, se instituie un cadru legal unitar pentru salarizarea personalului în timpul cursurilor de formare și perfecționare, atât pentru cei care urmează cursuri de carieră și nivel, cât și pentru cei care participă la cursuri de zi în cadrul instituțiilor de învățământ superior.

În același timp, se ia în considerare crearea unui cadru legal care să permită soldaților și gradaților profesioniști să beneficieze de concediu de odihnă suplimentar, concediu de studii și compensarea financiară a concediului de odihnă neefectuat, conform prevederilor legale aplicabile pentru cadrele militare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor