logo
RNTV Live

Guvernarea oraşului, în mâinile ploieştenilor. Vezi cum

Proiecte pe bani europeni
Mihai Constantinescu

Guvernarea oraşului, în mâinile cetăţenilor!

Ploieştenii pot participa in mod real la guvernarea oraşului, cu ajutorul  platformei pentru Bugetare participativă.

Bugetul Participativ reprezintă un instrument de management deschis, incluziv și transparent, care permite participarea reală a cetățenilor la guvernarea orașului, aceștia putând decide, în mod direct, cum se va cheltui un procent clar definit în acest sens din bugetul de investiții.

Astfel, ploieștenii care doresc să încarce proiectele o pot face accesând link-ul https://bugetareparticipativa.ploiesti.ro/ . Prin accesarea acestei pagini de internet, ploieștenii interesați pot afla și detalii legate de regulamentul procesului de bugetare participativă, respectiv modalitatea de înscriere a proiectelor, criteriile de eligibilitate pentru proiecte, domeniile de aplicare, precum și informații legate de calendarul acestei campanii.

În acest context că, persoanele care doresc să încarce proiecte trebuie să își creeze un cont de utilizator. Pentru sprijin de ordin tehnic și consultare de specialitate în vederea accesării acestei platforme, cetățenii se pot adresa reprezentanților municipalității prin intermediul adresei de e-mail: bugetare.participativa@ploiesti.ro .

Astfel, cetățenii pot trimite propuneri de proiecte și pot decide, prin vot, proiectele care vor fi incluse în bugetul campaniei. Bugetul Participativ presupune și transferul către cetățeni a responsabilității decizionale pentru un procent de 5% din bugetul de investiții al municipiului Ploiești.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/de-vineri-incepe-happy-market…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/echipele-mobile-de-vaccinare/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/un-fals-medic-a-pacalit-un…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor