Compania farmaceutică britanică GlaxoSmithKline (GSK) a anunțat semnarea unui acord de 1 miliard de dolari pentru obținerea licenței exclusive asupra unei terapii pentru hepatita B deținută de Johnson & Johnson (J&J).
GSK a dezvăluit marți că a încheiat un acord în valoare de 1 miliard de dolari cu Janssen, divizia deținută de Johnson & Johnson, pentru drepturile exclusive de dezvoltare și comercializare a tratamentului împotriva hepatitei cronice B al J&J.
Terapia cu drepturi exclusive, JNJ-3989, dezvoltată inițial de Arrowhead Pharmaceuticals și licențiată ulterior către Janssen în 2018, va contribui la extinderea portofoliului de tratament al hepatitei B al GSK, cunoscut sub numele de bepirovirsen, a informat compania într-un comunicat.
Se estimează că aproximativ 300 de milioane de persoane trăiesc cu hepatita cronică B, iar ratele de vindecare funcțională cu tratamentele actuale sunt reduse, situându-se între 3-7%.
Vindecarea funcțională se referă la momentul în care nivelurile virusului hepatitei B și ale proteinelor virale sunt atât de scăzute încât nu mai pot fi detectate în sânge și pot fi controlate de sistemul imunitar fără necesitatea medicamentelor.
Formularea JNJ-3989 (fostă ARO-HBV) reprezintă un tratament terapeutic experimental care utilizează o tehnologie numită acid ribonucleic interferent mic (siARN). GSK plănuiește să înceapă evaluarea sa într-un studiu clinic de fază II, începând cu anul 2024.
Acest studiu va implica utilizarea în regim secvențial cu bepirovirsen, un oligonucleotid antisens experimental dezvoltat de GSK. Scopul acestor tratamente este tratamentul pacienților adulți cu hepatită cronică B, care nu prezintă leziuni hepatice, și care primesc tratament cu analogi de nucleotide.
GSK afirmă că bepirovirsen este singurul agent în faza III de dezvoltare care a obținut rezultate semnificative în ceea ce privește vindecarea funcțională pentru pacienții cu hepatita cronică B care au fost tratați cu analogi de nucleotide pe cale orală, acest lucru fiind demonstrat în urma rezultatelor pozitive obținute în studiile clinice B-Clear și B-Sure.
Sursă: 360medical.ro
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.