logo
RNTV Live

Grota Pustnicului Anton, locul mai puţin cunoscut din Măgureni

grota
Mihai Constantinescu

Prahova este o sursă inepuizabilă de frumos şi locuri numai bune de vizitat. Dacă vă găndiţi la o mică excapadă, atunci puteţi merge în comuna Măgureni. În satul Banului, puteţi ajunge la Grota Pustnicului Anton.

Urmând drumul comunal 115 B pe frumoasa vale a Rudei, ce leagă Satul Banului de comuna Iedera, se poate ajunge la Grota Pustnicului Anton. În intersecția din punctul 45.057524, 25.678692 se poate merge pe drumul forestier din partea dreaptă, iar la capătul acestuia se pot vedea stâncile dărâmate ce au adăpostit și s-au prăvălit peste intrarea Grotei Pustnicului Anton și unde există un izvor.

Pustnicul Anton se pare că a fost un membru al familiei Cantacuzino, care a avut o legătură mai strânsă cu divinitatea, astfel el a ales să se retragă în această grotă în perioada Evului Mediu.

Traseul până la Grota Pustnicului Anton are aproximativ 6 km din care aproximativ 75% se poate parcurge cu mașina iar restul se merge prin pădure pe cărări deja existente.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/palatul-de-la-floresti-bijuteria-arhitectonica-distrusa-de-cutremure-nemti-si-comunisti/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa https://www.turistinfo.ro/magureni/

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor