Constructorii din cadrul firmei cu care primăria din Slănic au încheiat un contract pentru a repara groapa apărută pe 25 aprilie spun că localnicii din zonă nu au motive de îngrijorare. Specialiștii explica faptul că au montat în zona senzori de seismicitate, insa de curand nu au fost inregistrate modificari. Doar ca de cand s-a format craterul doua dintre blocuri s-au deplasat cu tot cu masivul de pamant. Nu atat de mult, insa, cat sa fie nevoie de evacuarea persoanelor din zona. Luni alte camioane cu pietriș au fost descărcate in perimetrul respectiv pentru a nivela terenul. Chiar și așa locuitorii se tem ca situația să nu se înrăutățească și să se impună o nouă evacuare.
Modificarile aparute la groapa din Slanic, care s-a format inca de pe 25 aprilie, ii sperie in continuare pe localnici. Nu ar trebui sa fie ingrijorati, insa, explica reprezentantii companiei cu care primaria din oras a incheiat un contract. Cel putin nu acum. Chiar si asa specialistii arata ca in cele trei luni, de cand a aparut problema, doua blocuri s-au deplasat odata cu masivul de pamant de sub ele.
Aceste deplasari ale pamantului sunt normale, avand in vedere craterul format in urma infiltratiilor de apa.
In zona cu pricina se fac masuratori permanente. Atat din partea Institutului pentru Fizica Pamantului, cat si cel Geologic al Romaniei.
Saptamana viitoare lucratorii vor incepe procedurile in urma corora vor fi realizate infiltratii cu beton in masivul de pamant din jurul blocurilor de locuit. Aceasta etapa ar trebui sa stabilizeze definitiv zona, cel putin pentru o perioada considerabila de timp.