logo
RNTV Live

FEMEI CARE CONDUC AUTOBUZE ȘI TRAMVAIE

Barbuceanu Nicoleta

Luna martie este considerată luna femeilor. Este o perioadă în care le prețuim mai mult pe cele care ne dau viață. Astăzi ne îndreptăm atenția către femeile care răzbesc într-o lume mai mult a bărbaților. Cele care au ales să conducă mijloacele de transport în comun din Ploiești. La  societatea Transport Călători Expres  5 femei lucrează ca șofer de autobuz și alte 30 ca vatman. Iar de cele mai multe ori îi întrec pe bărbați la condus.

Maria este șofer pe autobuz la Ploiești. Lucrează la operatorul de transport în comun de peste 30 de ani. Mai întâi a fost vatman, iar de aproximativ 10 ani conduce autobuze pe diferite trasee.

Tot cariera tatălui a urmat-o și Clara. Femeia conduce tramvaiul la Ploiești de aproximativ 30 de ani.

Conducerea TCE Ploiești susține că femeile conduc mult mai prudent. Acestea sunt implicate rar în evenimente rutiere, niciodată produse de ele.

La TCE Ploiești, sunt angajate doar 5 femei șofer pe autobuz. Asta în timp ce din cei 62 de vatmani ai instituției, 30 sunt femei.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor