logo
RNTV Live

Groapă de gunoi între Gara de Vest și Gara de Sud/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Groapă de gunoi între Gara de Vest și Gara de Sud

O imensă groapă de gunoi între Gara de Vest și Gara de Sud. Asta a apărut pe traseul pe care va fi construit,  cu fonduri europene, drumul de legătură dintre cele două stații.  Municipalitatea va trebui să curețe întreaga zonă, dar și să demoleze cartierul improvizat ”Dallas”, acolo unde locuiesc ilegal zeci de persoane care trăiesc din  colectarea de PET-uri.

Groapă de gunoi între Gara de Vest și Gara de Sud

Proiectul privind asigurarea mobilității traficului prin prelungirea legăturii rutiere și de transport public între Gara de Sud și Gara de Vest, întâmpină probleme. Primarul Ploieștiului spune că nu s-a prezentat nimeni la licitația pentru execuția celor trei tronsoane.

Cele mai multe deșeuri sunt în cartierul Dallas, unde locuiesc zeci de oameni care trăiesc din sortarea gunoaielor. În martie, locuințele lor vor fi demolate.

Principalul scop al acestui proiect îl reprezintă scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) generate de traficul rutier din Municipiul Ploieşti. Proiectul nu constă doar în realizarea unei legături între principalele stații CFR din Ploiești, ci și în reabilitarea domeniului public și al piețelor din zona gărilor, precum și modernizarea stațiilor de transport, fiind prevăzute și două parcări, precum și piste pentru bicicliști.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor