Grindeanu și Câciu au luat parte la țepele luate de mii de români cu biletele Blue Air

cel mai verde complex reziential

Grindeanu și Câciu au fost complici la țeapa luată de mii de români cu biletele Blue Air, iar autoritățile statului trebuie să facă lumină în acest caz, susține Cătălin Drulă, președintele USR.

„Blue Air a trimis în decembrie 2021, imediat după, notificare domnului Grindeanu și domnului Câciu, spunând: „noi nu ne putem plăti rata, să o plătiți în locul nostru, ca garant”.Ministerul Finanțelor (domnul Câciu) a plătit toate ratele lunare până astăzi, când vorbim, și le va plăti în continuare încă 54 de luni în locul Blue Air. S-au plătit în 2022 peste 50 de milioane de lei de Ministerul Finanțelor. A achitat ratele, fiind garant, ăsta este rolul garantului într-un contract de garantare, în locul Blue Air”, a explicat Cătălin Drulă.

cel mai verde complex reziential

Șeful USR mai spune că statul trebuia să „execute garanțiile” Blue Air.

„Ce nu s-a întâmplat: în momentul în care a făcut prima plată domnul Câciu, din câte știu eu, în ianuarie 2022, deci în prima lună a acestui an, imediat trebuiau executate garanțiile, ipoteci sau garanții, același lucru, făcute în numele statului de Blue Air. Curtea de Conturi este în prezent în control la Ministerul Finanțelor, să vadă cum s-a ajuns ca statul să fie prejudiciat prin faptul că, fiind chemat ca garant, nu a executat garanțiile pe care, la rândul său, le are, pentru că asta efectiv este un prejudiciu”, a adăugat Drulă

Mai multe informații găsiți aici.

hidro
tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here