logo
RNTV Live

Greva TCE s-a terminat. Scandalul continuă

Grupul PNL protestează împotriva colegilor din Consiliul Local Ploiești
Ciprian Radu

Greva TCE s-a terminat

Proiectul de hotărâre privind subvenția ce trebuie acordată TCE a picat din nou. Nici la ședința CL de miercuri nu a avut viză de legalitate de la secretariatul Primăriei. În timp ce proiectul era mutat de pe poziția 17 la coada ședinței, șoferii au declanșat greva spontană.

În stații au rămas oamenii cu ochii în soare, uitându-se după autobuzele care au tras la garaj…

Situația de la TCE nu a fost rezolvată nici acum. Mutată la coada ședinței Consiliului Local tocmai din cauză că născuse, încă o dată, controverse aprinse, problema nu și-a găsit nici de data asta rezolvare.

Bățul în roțile TCE le pune tot secretara Primăriei, Anabell Măntoiu. Prima vedetă a Primăriei Ploiești, Nicoleta Crăciunoiu, n-a fost la ședință. Și nimeni de la Economic.

Problema de fond nu este valoarea subvenției pe 2016 pe care TCE o așteaptă ca pe pâinea caldă din cauza datoriilor uriașe acumulate.

Cadrul contractual ar fi țepul din limba funcționarilor  Primăriei, care îi împiedică să zică da.

Este  posibil ca aceste aspecte care se agață ca niște ciulini de fusta șefelor din Primăria Ploiești să fie reale. Și, nerezolvate, aducătoare de belele.

Întrebarea care se pune e de ce nu au fost descoperite până acum, din moment ce problema asta a TCE-ului tot macină nervii tuturor de luni bune.

Și cum se face, că anii trecuți, acest proiect a trecut lejer!

CITEȘTE și  Grevă spontană la TCE. Ploieştiul este paralizat. Vezi ce se întâmplă

A rămas ca rezolvarea să vină în termen cât se poate de scurt. Și, într-o ședință de îndată să poată fi aprobată subvenția pentru TCE.

În timp ce cel mai fierbinte punct al ședinței Consiliului Local era mutat la sfârșit, pentru a termina întâi cu celelalte (numeroase), angajații TCE au pus-o de o grevă spontană.

Liderii de sindicat, aflați în sala de ședințe, au declarat că nu au nicio legătură. Și că angajații au urmărit live pe Facebook ședința….  Și au luat singuri decizia.

Și șoferii din traseu?

În orice caz, mașinile au revenit la garaj. Iar ploieștenii au rămas în stații. Greva a durat vreo oră și ceva. Dar ar putea fi reluată.

Vorba unui angajat venit la ședință, care a scăpat una demnă de Caragiale: “Dacă nu se rezolvă, facem vineri grevă SPONTANĂ!”

Să o semneze și să o dea anonimă, eventual!

Este clar că deciziile populiste, birocrația și interpretarea rigidă a legilor au adus transportul public ploieștean la viteza melcului obosit.

O întrebare însă pentru șoferii plătiți la zi care, cu ordin sau fără ordin, își iau prea repede, spontan chiar (sic!), mașinuțele și intră în garaj: La plătitorii de bilete și abonamente care rămân așteptând prin stații, când vă gândiți?

 

 

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor