logo
RNTV Live

GREVĂ JAPONEZĂ ÎN SPITALE

Georgescu Cristi

Greva japoneza, in randul sindicalistii din sanatate. Federatia Sanitas a anuntat ca aceasta forma de protest este pe termen nelimitat, pâna la rezolvarea revendicarilor. Chiar si asa, in institutiile publice de sanatate si asistenta sociala nu se va intrerupe activitatea. Grevistii vor purta doar banderole cu insemnele federatiei. Daca, insa, Executivul nu-si va respecta promisiunile, de la 1 iulie va fi greva generala, pe durata careia vor fi asigurate strict urgentele medicale. Numai in judetul Prahova sunt in acest moment 3000 de angajati, afiliati sindicatelor care protesteaza.

Greva japoneza din sistemul de sanatate se va desfasura pe intreaga perioada a discutiilor dintre autoritati si reprezentantii sindicatelor. Reprezentantii Sanitas spun ca, in situatia in care negocierile vor esua, Consiliul National al Federatiei va hotari continuarea calendarului de actiuni.

Sunt o serie de revendicari, spun liderii de sindicate, fara de care membri din sanatate nu isi pot face treaba asa cum trebuie.

Iar situatia din teren reflecta realitatea cu care se confrunta personalul medical. De pilda, un brancardier de la Spitalul Judetean Ploiesti, sectia exterioara de pe Buna Vestire, este exemplu clar ca lefurile in unele situatii sunt extrem de mici.

Iar sperantele membrilor de sindicat sunt ca guvernantii sa accepte schimbarile cerute de liderii lor.

Federatia Sanitas ameninta ca va intra in greva generala la 1 iulie, daca Guverul nu isi respecta promisiunile. Dupa primele negocieri purtate la Guvern, s-a promis cresterea salariilor la nivelul anului 2022 pentru mai multe categorii, plata voucherelor de vacanta de la bugetul de stat si deblocarea a 14.000 de posturi.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor