logo
RNTV Live

Grecii, impresionaţi de pompierii români:”Sunt de pe altă planetă”

sursă foto https://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&ved=2ahUKEwiDvpakjf_jAhUxsaQKHeX3CZkQjB16BAgBEAM&url=https%3A%2F%2Fromanialibera.ro%2Finternational%2Fgrecia-pompierii-au-reusit-sa-controleze-un-incendiu-major-langa-atena-797552%3Futm_source%3Drss%26utm_medium%3Dfeed%26utm_campaign%3Drss_ultimaora&psig=AOvVaw2Qmf7MH8Wu3A8_10cDOjdf&ust=1565760158947578
Mihai Constantinescu

Grecii, impresionaţi de pompierii români:”Sunt de pe altă planetă”. Aceasta este concluzia a care au ajuns foarte repede pompierii eleni , dar şi reprezentanţii presei elene care au văzut şi o altă faţă a tării noastre, prin reprezentanţii trimiţi să ajute la stingerea vălvătaiei din zona Spathari, pe insula Evia. Acesta este printre cele mai afectate de incendii.

“La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent față de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering și logistică proprii.

Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor.

În același timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile. De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu obstrucționa circulația.

Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți o văd”, se menționează în relatarea publicată de fimes.gr.

Citeşte continuarea AICI

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor