logo
RNTV Live

Grecia, mistuită de flăcări! Pompierii militari romani au reușit să salveze 50 de locuințe/VIDEO

Mihai Constantinescu

Grecia, mistuită de flăcări! Pompierii militari romani au reușit să salveze 50 de locuințe.

În condiții extreme generate de vântul puternic și temperaturi ridicate, pompierii au reușit protejarea și stingerea flăcărilor care amenințau aproximativ 50 de locuințe. Au fost ore întregi de luptă cu valvătaia.

Îa data de 15 iulie ., cel de-al doilea contingent format din 28 de pompieri a plecat în Grecia pentru schimbarea efectivelor care, în ultimele două săptămâni, au sprijinit autoritățile elene prin activități de monitorizare și stingere a incendiilor de pădure în zone din Nordul Atenei.

La scurt timp după instalarea modulului, au fost planificate mai multe sesiuni de pregătire și antrenamente, împreună cu omologii eleni, care să asigure gestionarea optimă a intervențiilor din teren.

Pentru prevenirea evenimentelor care să pună în pericol viața comunităților și familiarizarea cu specificul zonei de intervenție, la solicitarea ofițerului de legătură elen, cei 28 de militari români, cu 3 mașini de stingere, 1 cisternă de mare capacitate, 1 autospecială cu capacitate de trecere mărită și 2 autospeciale de primă intervenție și comandă au efectuat misiuni de monitorizare în regiunea Attica, în jurul Parcului Național Schinia.

Prima misiune a fost localizarea și lichidare a incendiului izbucnit în proximitatea mai multor locuințe din zona Penteli, aflată în Nord-Estul Atenei.

Misiunile desfășurate au constat în limitarea propagării incendiului spre zonele locuite, precum și menținerea unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată. Propagarea incendiului a fost favorizată de temperaturile care s-au menținut ridicate în ultimele zile, precum și de intensificările puternice ale vântului.

Sursa IGSU

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor