logo
RNTV Live

Grecia este devastată de furtuni! Un bărbat a murit iar altul este dispărut

DANPilioMeteo
Constantin Corina

Un bărbat a murit, iar altul este dispărut în Volos, centrul Greciei, o regiune puternic afectată de vremea furtunilor „Daniel” care distrug zona cu ploi torenţiale încă de luni seară.

Până marți dimineața, vremea rea s-a deteriorat și mai mult, deoarece cantitățile mari de apă din ploaia continuă să creeze condiții foarte periculoase.

„Furtuni şi ploi intense se produc marţi mai ales în Volos, capitala unităţii regionale Magnisia, unde un bărbat a fost găsit decedat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Atena, Yannis Artopios, pentru postul public de televiziune Ert.

Victima a fost luată de un torent de apă, potrivit primelor informaţii, în timp ce un cioban din satul Agios Georgios, situat în aceeaşi regiune, a fost declarat dispărut, a adăugat oficialul elen.

Există temeri că mașina bărbatului de 42 de ani a fost dusă de apele năvalnice, când a mers și el să-și verifice efectivele. O operațiune de căutare este în desfășurare pentru localizarea bărbatului.

Poliția greacă a impus o interdicție de circulație în orașul Volos și în zona mai largă a capitalei Magnesia, de la 10:30 a.m., marți și până la noi instrucțiuni.

Unii meteorologi au prognozat pentru ERT TV că ploile torenţiale din zonă vor dura până joi dimineaţa, 7 septembrie 2023.

Printr-un mesaj 112 transmis către toate telefoanele mobile, Poliția Greacă a precizat că „din ordinul Poliției Greciei, circulația este interzisă în zona mai largă a orașului Volos din cauza dezvoltării fenomenelor meteorologice periculoase”.

Sursa foto: keeptalkinggreece.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor