Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu a co-prezidat lucrările Consiliului miniștrilor mediului din UE, la Bruxelles:”Am discutat despre importanţa dezvoltării unei strategii pe termen lung”

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu a co-prezidat lucrările Consiliului miniștrilor mediului din UE, la Bruxelles:”Am discutat despre importanţa dezvoltării unei strategii pe termen lung”

Viceprim-ministrul și ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a co-prezidat ieri, la Bruxelles, lucrările Consiliului miniștrilor mediului din Uniunea Europeană, alături de ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș. În cadrul dezbaterilor pe componenta de mediu a Consiliului, miniștrii au dezbătut teme de interes pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor europeni, printre care: strategia UE în domeniul schimbărilor climatice, înverzirea semestrului european și perturbatorii endocrini.

Miniştrii mediului din statele UE au avut o dezbatere politică în legătură cu strategia pe termen lung a UE pentru o economie prosperă, modernă, competitivă şi neutră din punct de vedere climatic, bazată pe diferite situaţii pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră până în anul 2050, în conformitate cu Acordul de la Paris.

Am discutat despre importanţa dezvoltării împreună a unei strategii pe termen lung pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în UE. Privind către anul 2050, știm că trebuie să oferim stimulentele necesare pentru această transformare şi va trebui să ne asigurăm că luăm în calcul particularităţile regionale şi diferite circumstanţe socio-economice. Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră va fi o provocare, dar este, de asemenea, şi o oportunitate pentru economia noastră şi pentru cetăţeni“, a declarat ministrul Graţiela Gavrilescu.

Înverzirea Semestrului European

Miniştrii au avut ocazia să facă schimb de opinii în ceea ce priveşte procesul Semestrului European. Aceştia au discutat despre importanţa promovării unor investiţii durabile şi asigurarea faptului că investiţiile aduc beneficii sociale cetăţenilor UE. De asemenea, miniştrii au discutat despre ce reforme administrative şi de mediu ar putea facilita cel mai bine tranziţia către economia verde.

Directia de Comunicare, Transparenta si IT MINISTERUL MEDIULUI
sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

VIDEO/ Bursa de valori educaționale/ Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Ploiesti, Liceul...

Doua unitati de invatamant cu traditie din Prahova si-au prezentat oferta educationala in cadrul emisiunii time alert.  Este vorba despre Colegiul Economic Virgil Madgearu...