Ministrul Economiei, Radu Oprea, a anunțat joi că în această minivacanță de 1 Decembrie, gradul de ocupare în foarte multe dintre stațiunile montane se apropie de 100%. În cadrul emisiunii „Proiect de țară: România” de la Prima News, Oprea a prezentat date statistice care indică faptul că 40% dintre români nu își permit să meargă în concediu, dar voucherele de vacanță au stimulat mulți să își planifice vacanțe.

Ministrul Economiei a subliniat că pe 11 decembrie va avea loc o întâlnire cu hotelierii, asociațiile patronale, ANPC și ANSVSA, agenții care monitorizează calitatea serviciilor din turism. Oprea a exprimat dorința de a evita aplicarea de amenzi și de a asigura o calitate a serviciilor corespunzătoare așteptărilor turiștilor.

În contextul dezvoltării turismului, ministrul a menționat existența unei strategii pentru ecoturism și a anunțat elaborarea unui plan de acțiune. De asemenea, a precizat că există șapte țări definite în strategie ca având un potențial mare pentru atragerea turiștilor, iar campanii de promovare au fost deja derulate în Franța, Marea Britanie și Polonia. Clipurile de promovare sunt proprietatea ministerului și vor fi utilizate în evenimentele de promovare, inclusiv de Ziua Națională.

Ministrul Oprea a afirmat că vor continua campaniile de promovare în Germania și alte state în anul viitor. În colaborare cu Ministerul Investițiilor și Ministerul Culturii, se lucrează la o platformă care să prezinte rutele culturale ale țării, acoperind diverse trasee turistice și culturale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *