logo
RNTV Live

Ce se mai întâmplă în Ucraina: acordul privind cerealele din Marea Neagră a fost extins cu două luni

62315171
Andrei-Vlăduț Gușter

Din păcate, Ucraina nu dispune de suficiente echipamente militare pentru a lansa o contraofensivă împotriva Rusiei, a declarat adjunctul șefului biroului președintelui Zelenski. În acest timp, premierul britanic, Rishi Sunak, și premierul olandez, Mark Rutte, s-au angajat să creeze o „coaliție internațională” pentru a oferi sprijin cu avioane de luptă pentru Ucraina, anunț salutat de președintele Zelenski, care a afirmat că este un „început bun”.

De partea cealaltă, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a negat că Ucraina a doborât nu mai puţin de şase rachete hipersonice Kinjal în primele ore ale zilei de marţi şi a spus că bilanţurile oferite de Kiev sunt exagerate, iar Moscova nici măcar nu lansează atâtea rachete câte spune Ucraina că a doborât.

Ora 22:21 Armata Română ar putea avea primii piloți de F-35 în pregătire, în SUA, peste 7 ani, însă numai dacă actualele planuri se respectă. Declarația a fost făcută în exclusivitate pentru Știrile TVR de generalul Viorel Pană, șeful Forțelor Aeriene. Analiștii avertizează că pentru a se putea întâmpla acest lucru, contractul ar trebui semnat anul acesta, relatează jurnalistul Adelin Petrișor pe blogul său.

Ora 21:48 În plin război în Ucraina, guvernul ceh a anunțat miercuri că pune capăt acordurilor din epoca sovietică care permiteau Rusiei să folosească gratuit terenuri și proprietăți de pe teritoriul ceh, scrie Le Monde.

Ora 21:15 Senatul francez a cerut miercuri guvernului să recunoască drept genocid Holodomorul, foametea provocată la începutul anilor 1930 în Ucraina de către autoritățile sovietice, care a dus la moartea a mai multe milioane de persoane.

Ora 18:43 Șeful organismului UE responsabil cu extinderea blocului comunitar a avertizat miercuri Bosnia-Herțegovina, țară aspirantă la statutul de membru, că aliații UE nu vizitează Rusia, referindu-se la o vizită anunțată la Moscova a liderului naționalist sârb bosniac Milorad Dodik, relatează The Guardian.

Ora 17:04 Un emisar al Chinei se află miercuri la Kiev pentru a discuta despre o ”reglementare politică” a conflictului dintre Ucraina şi Rusia, o vizită aşteptată de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care doreşte ca Beijingul să facă uz de influenţa sa asupra Rusiei, informează AFP.

Ora 12:21 Războiul din Ucraina împotriva forţelor ruseşti oferă lecţii Taiwanului, arătând cum o armată mai mică poate rezista unei forţe mai mari, a declarat marţi secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, transmite AFP. 

Ora 11:26 Guvernul ucrainean a anunţat marţi că a eliminat barierele ce vizează exportul anumitor materii prime agricole, impuse în 2022, în contextul invaziei ruseşti, transmite Reuters. 

Ora 08:07 Preşedintele Volodimir Zelenski a confirmat, marţi seara, că toate cele 18 rachete pe care Rusia le-a trimis asupra Kievului în noaptea de luni spre marţi au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană şi a mulţumit cu această ocazie partenerilor occidentali care au oferit echipamentele adecvate, exprimându-şi încrederea că Ucraina va primi şi avioane, după ce a avut „un început bun” al discuţiilor în acest sens cu liderii din Marea Britanie, Franţa şi Olanda, transmite News.ro.

Sursă: G4Media.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor