logo
RNTV Live

GRĂDINA BOTANICĂ BUCOV, LOCUL VERDE DE LÂNGĂ PLOIEȘTI

Costin

La doar cativa kilometri de Ploiesti, este amenajata o gradina botanica, unde pot fi admirate mii de arbori, arbusti, plante si flori ornamentale din 300 de specii. Gradina Botanica Bucov este impartita in Gradina Engleza, Gradina Italiana si Gradina Franceză. Aici a fost amenajata si o sera, fiind si singura cladire construita deocamdata. In urmatorii ani, se doreste extinderea cu o gradina in stil chinezesc si un restaurant.

Amenajarea Grădinii Botanice Bucov a început în urma cu 15 ani.  Este secţie a Muzeului Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova și a fost deschisă pentru vizitare  în anul 2014, când deja plantele erau crescute. De atunci, se află în permanentă dezvoltare şi modernizare. Prima grădină amenajată a fost cea engleză.

Vizitatorii pot admira și o grădină franceză cu o spectaculoasă fântână arteziană în jurul căreia se găsesc iriși, lavandă și trandafiri. Dar pot intra și în grădina italiană.

În sera grădinii botanice, găsim plante iubitoare de lumină ce sunt împărțite în trei categorii, în funcție de necesarul de apă.

O altă zonă a Grădinii Botanice Bucov are și o insemnătate istorică.

Grădina Botanică, deschisă zilnic între orele 10 la 18, se întinde pe o suprafață de 15 hectare, din care doar 5,5 hectare sunt amenajate. Conform proiectului inițial, aceasta ar urma să se extindă cu o grădină în stil chinezesc și un restaurant cu terasă.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor