Giorgia Meloni, prima femeie prim-ministru al Italiei

angajare

Giorgia Meloni a devenit prima femeie prim-ministru al Italiei. Aceasta a fost învestită, sâmbătă, alături de echipa ei de cabinet, acesta fiind cel mai de dreapta guvern al ţării, de la Al Doilea Război Mondial încoace, potrivit Reuters.

Ceremonia din palatul care domină Roma, reşedinţă a papilor şi regilor Italiei înainte de a deveni sediul preşedinţiei Republicii, s-a derulat în prezenţa şefului statului, preşedintele Sergio Mattarella.

Giorgia Meloni, îmbrăcată un taior negru sobru, a fost prima care a depus jurământul, fiind urmată de cei doi vicepremieri proveniţi din cele două partide membre ale coaliţiei sale, Matteo Salvini, şeful formaţiunii Liga, şi Antonio Tajani, înalt responsabil al partidului Forza Italia al lui Silvio Berlusconi.

Între cei 24 de miniştri se află şase femei care au primit portofolii minore.

Meloni, lider al formaţiunii naţionaliste Frații Italiei, a câștigat alegerile din luna septembrie, în cadrul unei coaliții ce a inclus Forza Italia condusă de fostul premier Silvio Berlusconi și Liga lui Matteo Salvini.

„Jur să fiu credincioasă republicii”, a spus Meloni, în vârstă de 45 de ani, înainte de a strânge mâna președintelui Sergio Mattarella.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:Giorgia Meloni a devenit prima femeie prim-ministru al Italiei – Stiri pe surse – Cele mai noi stiri

hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here