După avizul negativ primit de proiectul de modificare a Legii Sportului, echipa de fotbal CSA Steaua rămâne fără drept de promovare în SuperLiga, cel puțin temporar.
Una dintre comisiile parlamentare a respins inițiativa lansată de Vasile Dîncu pentru modificarea Legii Sportului, ceea ce înseamnă că aceasta nu va fi discutată în plen. Această veste reprezintă o dezamăgire pentru CSA Steaua, dar o veste bună pentru Gigi Becali (64 de ani).
După ce inițiativa pentru modificarea Legii Sportului a fost respinsă, Gigi Becali, patronul echipei FCSB, a avut o reacție promptă și a transmis un mesaj ferm.
La scurt timp după ce realizatorul emisiunii Digi Sport Special, Vali Moraru, a făcut public anunțul că inițiativa pentru Legea Sportului a fost respinsă, patronul FCSB-ului a reacționat imediat și a transmis un mesaj ferm.
„Am auzit că s-a dat aviz negativ, deci cu alte cuvinte nu va promova. CSA Steaua nu există! Ea nu există în fotbal, există doar în fotbalul amator. Din moment ce faci fotbal amator, nu exiști”, a transmis Gigi Becali, conform Playsport.
Cum ar trebui să se modifice Legea Sportului ca CSA Steaua să aibă drept de promovare?
Proiectul de modificare a Legii 69/2000 a educației fizice și sportului propune ca statutul de club sportiv profesionist să poată fi acordat și pentru ”persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță.”
Dacă inițiativa privind modificarea Legii Sportului va fi adoptată, atunci Alineatul (1) al Articolului 31 va fi schimbat și va avea un nou conținut:
”Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociații fără scop patrimonial, societăți comerciale sportive pe acțiuni sau persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, care au obținut licența din partea federației sportive naționale, emisă în conformitate cu statutele și regulamentele federațiilor internaționale pe ramura de sport”.
Asemenea modificări propuse ar afecta și Alineatul (3) al Articolului 31, care se referă la transferul dreptului de participare la competițiile sportive.
”Cluburilor sportive profesioniste organizate ca asociații fără scop patrimonial, li se aplică regimul juridic al acestui tip de asociații, cluburilor sportive profesioniste, organizate ca societăți sportive comerciale pe acțiuni, li se aplică regimul juridic al societăților comerciale, cu particularitățile din prezenta lege, iar cluburilor sportive profesioniste organizate ca persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță li se aplică regimul juridic al instituțiilor publice în subordinea cărora funcționează”.
Sursa: digisport.ro
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.