Vineri, la Forumul Aspen – GMF Bucharest, ambasadorul Germaniei în România, Peer Gebauer, a exprimat sprijinul pentru România, subliniind că aceasta este un partener „excepțional” în cadrul NATO și merită susținerea Germaniei „la nevoie”.

Ambasada Germaniei a anunțat trimiterea a patru avioane de luptă Eurofighter către România, la sfârșitul lunii noiembrie, pentru a sprijini misiunea de poliție aeriană a NATO.

Gebauer a subliniat importanța sprijinului pentru România, evidențiind amenințările și vulnerabilitatea țării, dată de apropierea de conflictul din Ucraina și incidentele cu drone. Trimiterea avioanelor Eurofighter reprezintă un gest de solidaritate cu țările din Flancul estic al NATO, a menționat el, subliniind disponibilitatea Germaniei de a sprijini mereu România.

Secretarul de stat în Ministerul Apărării Naționale, Simona Cojocaru, a apreciat gestul Germaniei ca fiind o mică dovadă a implicării acesteia în eforturile de descurajare și apărare ale Flancului estic.

În cadrul forumului, Peer Gebauer a subliniat importanța compromisului și colaborării în cadrul alianțelor și a lăudat atitudinea constructivă a României, subliniind că are nevoie de mai multe abordări similare în Uniunea Europeană.

Germania se angajează să sprijine aceste inițiative, mobilizând alte state membre pentru a adresa provocările din domeniul apărării și securității, a concluzionat Simona Cojocaru, evidențiind necesitatea unor răspunsuri comune la nivel european.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *