logo
RNTV Live

Germania reafirmă susținerea totală pentru integrarea României în Spațiul Schengen

353676f745a5dea73f4a2ec991855bb4
Fălcescu Andreea

Potrivit unui comunicat al MAE, vineri, în timpul reuniunii Gymnich de la Stockholm, ministrul de Externe Bogdan Aurescu a discutat cu omologul său german, Annalena Baerbock, despre aderarea României la Spațiul Schengen. Ministrul Aurescu a prezentat detalii despre stadiul demersurilor române în acest sens.

Consolidarea relațiilor bilaterale cu caracter strategic și subiectele de actualitate de pe agenda europeană, inclusiv războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina, au fost discutate de cei doi oficiali. În timpul întâlnirii, ministrul Aurescu a prezentat progresul făcut de România în demersurile pentru aderarea la Spațiul Schengen.

„Ministrul german de externe a reconfirmat, în mod ferm, sprijinul puternic al Germaniei pentru aderarea României cât mai curând, precizând, printre altele, că discuţiile interne din ţara sa privind gestionarea frontierelor interne Schengen cu alte state membre nu afectează în niciun fel poziţia menţionată a Berlinului”, așa cum menționează comunicatul, conform informațiilor Agerpres.

Pe lângă discuțiile referitoare la aderarea la Spațiul Schengen, cei doi miniștri au abordat și situația coridoarelor de solidaritate ale UE, inclusiv negocierile privind prelungirea Black Sea Grain Initiative. Amândoi au exprimat speranța că această inițiativă va fi realizată.

De asemenea, în cadrul recentei stabiliri a regimului de sancțiuni UE pentru contracararea acțiunilor de destabilizare în Republica Moldova și în ordinea sa constituțională, inițiată de ministrul Bogdan Aurescu, acesta a solicitat sprijinul Germaniei pentru implementarea rapidă a măsurilor privind listarea primului lot de persoane sub acest regim. Ministrul german de externe a confirmat sprijinul total al țării sale pentru acest demers, conform informațiilor MAE.

Sursa: digi24.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor