logo
RNTV Live

George Cosac a făcut publice detalii despre discuția dintre Simona Halep și Horia Tecău la Miami

Halep, in semifinale australian open 2018
Theo Tănăsescu

Simona Halep revine pe terenul de tenis cu determinare. Sportiva noastră va concura din nou la Miami Open 2024, după ce TAS i-a redus suspendarea de la 4 ani la 9 luni. Mai mult, va face parte din echipa României care va juca împotriva Ucrainei în aprilie, în calificările pentru turneul final al Billie Jean King Cup.

Alături de Halep, pe lista anunţată de Horia Tecău se află Ana Bogdan, Jaqueline Cristian şi Anca Alexia Todoni. Confruntarea va avea loc în 12-13 aprilie, în Fernandina Beach, în SUA.

Simona Halep s-a întâlnit cu Horia Tecău la Miami

George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, a dezvăluit, în exclusivitate pentru Sportpesurse.ro, ce au discutat Simona Halep şi Horia Tecău, la Miami.

„Simona şi Horia s-au întâlnit la Miami. Au stabilit împreună că Simona va face parte din echipa de Billie Jean King Cup a României”, a spus Cosac.

Aşadar, fostul nr. 1 WTA a fost convocată de căpitanul-nejucător Horia Tecău pentru întâlnirea cu Ucraina, programată în zilele de 12 și 13 aprilie, în calificările turneului final al Billie Jean King Cup.

De ce e important ca Halep să-şi recupereze locul WTA?

Surpriza este că Simona Halep a reapărut în clasamentul WTA, pe locul 58, pe site-ul oficial al Billie Jean King Cup, în anunțul organizatorilor competiției. Jucătoarea ocupa exact această poziție pe 7 august 2023, când a fost suspendată pentru 4 ani.

Această reapariţie ar putea fi o scăpare a organizatorilor. Cert este că, într-un răspuns pentru gsp.ro, organismul diriguitor al tenisului feminin nu a confirmat.

„Am demarat un proces de revizuire a acestei reguli deoarece credem că este potrivit să luăm în considerare acest lucru. Termenul precis pentru o potențială schimbare a regulii și implementarea ei ulterioară va depinde de feedback-ul pe care îl vom primi din partea membrilor noștri”, a fost răspunsul oficial WTA, pentru sursa amintită.

Aşadar, conform precizării WTA însă, ea nu are în acest moment clasament, chestiune care ar putea fi reconsiderată în cazul adoptării unei noi reguli.

Dar George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, a explicat de ce este important ca Simona să-şi recupereze locul din clasamentul WTA.

„Ar conta foarte mult ca Simona Halep să-şi recupereze locul din clasamentul WTA. Una e să pleci de pe locul 58, poţi pe tablou la competiţii, altfel ai nevoie de wild card.

Vom vedea ce urmează, cred că vor fi multe derogări, trebuie să avem răbdare. Ea va juca în această perioadă la Miami, cred că lucrurile vor fi clarificate de WTA în privinţa locului ei în clasament”, a zis George Cosac 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor